Gislerød Gård

Annica med Smokng Gun

 

 

 

 

Klinikbygningen

        

Gisleröd Gård er solgt og rehabiliteringsvirksomheten har opphørt. Behandling av hester skjer ved timebestilling per telefon hverdager mellom kl. 09.00-10.00 på 920 42 375 eller via e-post; Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..   

          

Vanntredemølle; hvor hesten fås å arbeide på riktig måte og derved bruker mesteparten  av sine muskler. Høyden på vannet avgjører måten hesten arbeider på og tilpasses den enkelte hestens behov og skadeproblemer.

Vanntredemilla 

Hver enkelt hest får sitt individuelle  treningsprogram. Arbeid i vanntredemølle minsker rehabiliteringstiden med opp til 60%.

For hester som ikke trenger rehabilitering men hvor det å lære seg kroppskontroll og likesidethet er målet, er vanntredemøllen et ypperlig redskap for å få hesten til å bruke seg på riktig måte, arbeide gjennom hele kroppen, bygge opp muskelstyrke og smidighet og derved øke holdbarheten.

Ridehus; hvor vi begynner med lonsjering og tømmelonsjering, for deretter å gå videre  med dressurarbeid såvel fra marken som under rytter. Dressur under rytter krever en viss styrke i ryggmusklene, koordinasjon og balanse.

Bork Odin2

 Bork Odin 1

Vi løstrener også hesten i ridehuset, enten i intervallarbeid  eller gymnastikkhoppning over lave hinder.
Denne trening hjelper hesten å finne takt og balanse, få bedre koordinasjon og finmotorikk og sterker muskulaturen i bakparten. 

Skrittemaskin; hesten er skapt til å vandre 16 - 25 km per døgn og dette er viktig for sirkulasjonen i benen. Ikke alle hester beveger seg nok i luftegården. Vi bruker skrittemaskin til oppvarming før trening, men fremst til nedskritting etter arbeid.

Skrittemaskin

Treningsløype; vi har en velpreparert løype på ca 1km med to bakker for skrittetrening og galopptrening. Løypen har også en rettstrekning for intervalltrening i trav eller galopp.

TreningslypaNorheim Flaks

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turveier; i skogene her oppe på åsen finns kilometerlange rideveier i kupert terreng.  Lange skritteturer er viktig for å sterke skjelettet, senene og ligamentene og fungerer også som mental terapi.

Behandling

Annica Nygren er utdannet veterinær i Sverige, med en toårig spesialistutdanning på hest. I tillegg er hun utdannet og sertifisert veterinærakupunktør (IVAS; International Veterinary Acupuncture Society) og osteopat på hest (ISEO; International School of Equine Osteopathy). Annica har ridd siden barnsben av, med dressur som hovedinteresse.

Når hesten ankommer utføres en undersøkelse for å finne ut av hvilke problemer den har. Vi bruker i første hand akupunktur og osteopati (se mere om dette under rubrikene med samme navn). Disse behandlingsmetodene brukes for å få igang hestens egne selvhelbredende og selvregulerende funksjoner, hvilket forkorter rehabiliteringstiden. Det gjør det også mulig for hesten å bedre ta til seg trening.

Annica og Johan Herbjörn

Veterinærmedisinsk behandling utføres ved behov eller om hesten, etter for eksempel en operasjon, skal følges opp med denne type behandling. Hver enkelt hest får behandling etter sine behov.

Vi legger også stor vekt ved at høvene er vel balanserte. Til vår hjelp har vi hovslager Per Solås.

Oppstalling

Boksene er nermere 20m2 store med et vindu i hver boks og åpningsbar front mot stallgangen. Vannet serveres i en ThermoBar, som kan lignes ved en 30L hjørnebøtte med temperert vann. For å unngå at hesten trokker rundt i høyet har vi avskjermet et hjørne ved hjelp av en gummimatte slik at den danner en høykrybbe.

Boks

Boksmellomveggene er støpte murvegger som vi kledd med gummimatte og boksgitteret er et rutegitter, som i tester vist seg å være 3 ganger så sterkt som stående gitter. Alt dette for å unngå at hesten skader seg på boksen. Vi bruker rikelige mengder flis som strømiddel, for å gi hesten mulighet til å hvile liggende så mye som mulig.

Vi fôrer med analysert tørt høysilasje fra firkantballer etter behov, men helst i så store mengder som mulig. For å unngå magesår er det viktig å gi minst 1.2-1.3kg tørrstoff/100kg kroppsvekt fra stråfôr per døgn. Vi gjør en fôrplan før hver enkelt hest.

For hester som trenger kraftfôr bruker vi analysert hel havre (avseende mykotoksiner og næring), Betfôr, Lusern (hakket strå) og mineraler. Ved behov kompletteres med matolje eller proteinfôr.

Hver enkelt hest skal ha mulighet til å være ute i luftegård. Under vinterhalvåret bruker vi veldrenerte gruspaddokker. Under sommerhalvåret finns mulighet for beite.

Kostnad per måned for rehabilitering beror på hvor mye trening hesten trenger, fra 10.000 til maks 16000 inkl. mva. I denne summen inngår oppstalling, fôr, stell, rehabiliteringstrening, akupunktur- og osteopatisk behandling. Eventuell veterinærmedisinsk behandling, skoing, legemidler, bandasjemateriale og lignende samt transport, til for eksempel travbane for en banejobb, inngår ikke.

Megaman Neo i luftegården

Om du har spørsmål nå meg på e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..