Klinikken

Klinikken

Annica Nygren behandler hester på Jarlsberg Travbane etter timebestilling. 

Hestene undersøkes og behandles i hovedsak ved hjelp av osteopati og akupunktur. For mer info om disse behandlingsmetodene, se under artikler; Akupunktur respektive Osteopati. Best resultat av disse behandlingsmetodene får man om de brukes på et tidlig stadium.

Unge hester, som skal trenes opp, lære seg å bruke kroppen sin på nye måter og sterkes, utsettes for store belastninger. De unge hestene bør derfor med jevne mellomrom få oppfølging med disse behandlingsmetodene.

Hester som konkurrer utsettes også for slitasje og bør derfor vedlikeholdsbehandles. Årsaken er at langt før leddene utsettes for overbelastning og slitasje, har hesten hatt problemer i sin muskulatur. Ensidig overbelastning av muskulaturen leder til muskelspasmer.

Muskelspasme innebærer at muskelen ikke lenger kan lenge seg. En forkortet muskel vil da begrense leddets bevegelighet og gi en bevegelsesforstyrrelse og smerte. Mest utsatt er musklene i bekken og hofteleddsområdet. Hestens motor sitter i bakparten, i hofteleddet og dess muskler.

Ingen hester er likesidet. Akkurat som oss mennesker, er de fleste hester høyrehendte eller høyresterke. Det betyr at de bruker sin høyreside mer enn sin venstre og overbelaster derved høyresidens muskler mer. Se også under artikler; En holistisk syn på hestens biomekanikk.